Srpnová povodeň ve Višňové 2010

Vloženo: So, 08/21/2010 - 13:00 od: ondrasek74

Jsem jedna z těch, které 7.8.2010 zasáhla blesková povodeň ve Višňové. Jedním slovem to byla hrůza. A domnívám se, že ještě dlouho bude. Sama bydlím v garsonce, která zatopena nebyla, ale rodiče přišli v RD o celé přízemí, kde měli 1,5 m vody. Zůstala jim jen ložnice, která je v patře.
Všude se mluví o pomoci, která byla okamžitě organizována, ale ve skutečnosti je vždy všechno jinak. Ano bylo tu spousty hasičů, přijeli vojáci, Červený kříž, dobrovolníci. Organizace však vázla. Oba rodiče jsou ve starobním důchodu, já jsem invalidní důchodce III. stupně a všechno jsme si museli udělat sami. Vynosit veškerý nábytek, vytrhat podlahy, osekat zdi, uklízet nekonečné množství bahna, najít a posbírat utopená domácí zvířata. Za celou dobu nám nikdo nepřišel pomoc! Jediné, co nám pomáhá je, že nám vozí vodu a obědy a máme tak aspoň jedno teplé jídlo za den. Každý den se snažím k rodičům dostat a pomoci jim, ale jsem již hodně unavená, stejně tak jako oni.
V televizi říkají, že je možné zažádat o mimořádnou okamžitou pomoc, jak si lidé druhý den můžou přijít pro peníze - směšné. Rodiče zažádali 10.8. dodnes nedostali ani korunu a to by ta pomoc měla být okamžitá.
Jak jsem psala jsem invalidni mám ZTP a jsem závislá na zdravotnických pomůckách, které jsou dost drahé. Protože bydlím v garsonce, mám je uskladněné u rodičů, tedy měla jsem, než uplavaly všechny na 3 měsíce. Myslíte, že mi pojišťovna uhradí nové? Ani omylem, nemají peníze. Firma, co to vyrábí mi poslala darem 50ks, z celkových 500 potřebných a zbytek mě "donutila" objednat. Byla jsem v zoufalé situaci, tak jsem jim na to kývla. Dnes už vím, že to byla chyba a nechala jsem se zmanipulovat, ale stalo se. Tak mě teď čeká výdaj 19000Kč a mě děsí to, kde na to vezmu. První zásilka za 7000Kč už přišla a já tím o 85% invalidního důchodu. A to není vše. Taťka měl auto, kterým mě dopravoval k lékařům a to se utopilo. Úplně se to bojíme nahlásit, protože věřím tomu, že bych musela vracet část z 3000Kč, které letos poskytl stát na benzín.
To, že jsem přišla o zásoby v lednici a mražáčku v důsledku toho, že tu nešla 4 dny elektřina, už je maličkost.
Tak nevím, věříte tomu, co se vysílá v televizi? Já po této zkušennosti už ne, nebo je to hodně individuální.
Přejme si co nejvíce sluníčka, ať se do zimy dá vše do obyvytelného stavu.

Komentáře

Obrázek uživatele jessi

Závěr prázdnin má být deštivý

Závěr prázdnin má být deštivý a s bouřkami.Tak doufejme,že nenapáchá zase nějakou škodu.Už toho bylo až dost.

Obrázek uživatele ondrasek74

smůla pokračuje

Tak si představte, že jsem dneska byl objednat kuchyňskou linku, protože počítám s tím, že není skladem a dodání bude trvat. No a co se mi nestane? Cestou do prodejny jsem upadla na mokrých schodech a zlomila si kotník :-( No nemám já smůlu?

Obrázek uživatele jessi

ondrasek74

Tak to je opravdu smůla,k tomu všemu,co Vás potkalo ještě tohle...

Obrázek uživatele wickynka

No je mi taky líto těch lidí

No je mi taky líto těch lidí zasažených povodněmi.Jsem z Liberce, tak vím, co to je, co to s sebou nese za následky, sice jsme nedopadli nejhůř, ale je to šílené a stresující, především pro staré lidi.

Obrázek uživatele jessi

Wicky

Pro staré ano,ale i mladí to těžce nesou.Starší lidé proto,že ve svých domech mnohdy strávili celý život a teď si nedkokážou představit,že by je měli opustit.Mladí proto,že si třeba vzali hypotéku,zadlužili se,aby měli kde bydlet a teď?Všechna jejich práce a dřina přijde vniveč.A ještě se na to musí dívat.

Obrázek uživatele wickynka

Vniveč..musela jsem se

Vniveč..musela jsem se zasmát...tohle slovo jsem nikdy neslyšela..ale pochopila jsem.
Ano máš pravdu, je to tak, myslím, že psychiatři mají o práci postaráno.

Obrázek uživatele jessi

Wickynko

"Vniveč" znamená něco jako "nazmar"...nebo tak něco,teď mne žádné podobné slovo nenapadá.Ale to je myslím i spisovně,u nás se tak mluví,tohle slovo se používá běžně:-)

Obrázek uživatele jessi

To mají,vždyť to říkali i v

To mají,vždyť to říkali i v Tv...a u některých to teprve přijde.Mnoho lidí si to ještě neuvědmuje.Teprve na ně ty šílené starosti,stres a tlak přijdou...

Obrázek uživatele sisska

veru, ja som tiež mala slzy

veru, ja som tiež mala slzy na krajíčku pri sledovaní tých hrozných správ. A čo potom majú robiť ľudia, ktorých sa to priamo dotýka? V televízii rozprával mladý muž- otecko 2 detí: 5 rokov pracoval v Anglicku, potom si s manželkou vzali ešte úver a postavili si domček. A teraz im ich strechu nad hlavou zničila povodeň. V jeho očiach bolo zúfalstvo a beznádej... A to je len jeden prípad z mnohých,ktorých takéto nešťastie postihlo :(

Obrázek uživatele jessi

sissko

Ano,tohle jsem právě viděla v televizi.Ten muž normálně i před kamerou brečel,úplně mi z toho naskočila husí kůže.Neviděl vyrůstat své děti,přišel v podstatě o jejich dětství a pak to takhle dopadlo.A to jen jeden případ z mnoha...

Obrázek uživatele Anonym

Taky jsem slyšela o podobném

Taky jsem slyšela o podobném případu, ale má to stejnou pointu.Je mi jich líto.

Obrázek uživatele sisska

to je strašné a smutné,

to je strašné a smutné, súcitím s vami a so všetkými obeťami, ktoré zasiahli tieto ničivé povodne. Naše mesto to o vlások obišlo, ale žiaľ, neďaleká Prievidza a Handlová už také šťastie nemali :( A čo sa týka TV, je to presne tak, ako píšete vy a jessi. Veľa slov a "skutek utek" :( Prajem vám veľa sily a hlavne - toho slniečka...

Obrázek uživatele jessi

sissko

Handlovou jsem viděla v TV....to bylo fakt něco.Stejně nechápu,kde se najdnou vezme tolik vody.Z těch leteckých pohledů to bylo zjevně jedno velké jezero!

Obrázek uživatele sisska

áno, máš pravdu :( A to mali

áno, máš pravdu :( A to mali tento rok oslavovať výročie založenia obce. Namiesto toho -odstraňuovanie a vyčíslovanie škôd, beznádej a ľudské nešťastie :( Aj povodne v Prievidzi bol riadny šok : nikdy tam totiž záplavy neboli a teraz - celé mesto pod vodou...

Obrázek uživatele jessi

Ono se to letos objevilo na

Ono se to letos objevilo na více místech,kde to dřív nikdy nebylo a ani by to tam nečekali.

Obrázek uživatele jessi

Ondrasek74

TAk to je opravdu smutné....těžko může posoudit ten,kdo to nezažil,jestli je to tak ,jak vykládají v TV.Je mi jasné,že ne vždy se tam pravda odvysílá.Takto postižených lidí je určitě spousta.Je mi líto,že to takhle u nás funguje v podobných situacích.

Poslat nový komentář

pozn.: Komentáře ke článkům mohou vkládat registrovaní i neregistrovaní návštěvníci portálu.
  • Registrovaným uživatelům se zobrazují bez časové prodlevy.
  • Pokud nejste přihlášen,komentáře se Vám zobrazí při nejbližší aktualizaci stránek.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Pro odeslání komentáře vepište prosím do okénka kontrolní kód. Toto opatření je kvůli spamování diskuzí a komentářů roboty. Děkujeme za pochopení.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.